MONTERINGSGUIDE

Bra att veta:
Oavsett vad du ska montera på är det viktigt att ytan är ren, torr och framförallt fri från oljor och fett. För bästa resultat rekommenderar vi att plasten är så pass ny som möjligt då repor och annat liknande kan leda till att dekalerna släpper. Vid runda ytor kan värme behövas för att enklare kunna forma dekalen. Bäst att använda då är en värmepistol, men har man inte en så fungerar även en hårtork. Var dock försiktig, vid för mycket värme så smälter dekalerna. Framförallt på snöskoterns stora och runda delar kan värme vara nödvändigt för att få bästa passform. Se till att dekalerna är skurna bit för bit så det blir enklare att hantera.

Skulle något gå snett är det viktigt att du river bort dekalen direkt.

Steg för steg:
Börja med att skära ut en remsa på 1-2 cm i skyddspappen som sitter på baksidan (alternativt ta bort skyddspappen och klipp ut remsan om du inte vill skära på plats).
Med hjälp av klisterremsan kan du nu placera dekalen i den position den ska vara. Vik sedan upp ena sidan av dekalen och ta bort skyddspappen. Tryck sedan ut dekalen från mitten och utåt antingen med fingrarna eller en monteringsskrapa. Varför man ska börja från mitten är för att undvika luft och därmed bubblor. Gör sedan samma sak med den andra delen av dekalen. Ta en liten bit i taget och ha inte bråttom. 

På större bitar till snö- och vattenskoter kan det vara lättare att använda maskeringstejp för att fästa bitarna på plats. Då får man börja med att släppa på skyddspappen i ett av hörnen och fästa dekalen där för att sedan ta bort skyddspappen en liten bit i taget.

När du fått biten på plats, avsluta med att värma på och se till så att den sitter ordentligt. Framförallt runt kanterna. Gör en sista koll för att se om dekalerna släppt någonstans. Då kan du trycka till med fingrarna alternativt värma på lite för att underlätta formningen. Om det skulle sticka ut dekaler utanför plasten någonstans, skär då försiktigt bort det.

Vi rekommenderar att dekalerna får sitta 24h i rumstemperatur efter montering innan användning för bästa resultat.